Osnivač autoškole "Topolovec" je Stjepan Topolovec, instruktor vožnje od 1978. godine. Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća zajedno sa poslovnim partnerom Vladimirom Čošićem osniva prvu privatnu autoškolu  na našem području, "Zeleni Signal". Kroz deset godina zajedničkog vođenja autoškole Zeleni Signal osposobio se veliki broj kandidata, za upravljanje motornim vozilima A, B, C i CE kategorije, međutim početkom 2000.-te godine prekidaju poslovnu suradnju. Zeleni Signal se dijeli na dvije autoškole; Čošić i Topolovec koje na području Donjeg Miholjca djeluju i danas.

Osposobljavanje kandidata za vozača u autoškoli Topolovec se provodi od travnja 2000.-te godine. Četiri godine kasnije, poslovni prostor autoškole se iz unajmljenog prostora seli u vlastiti prostor na adresu Augusta Šenoe 11 u Donjem Miholjcu. Godine 2010., vlasnik autoškole Stjepan Topolovec se povlači iz posla i odlazi u zasluženu mirovinu, a vođenje posla prepušta sinu Mateju.  

as ulica  mondeo 

Od početka se težilo postizanju postavljenog cilja: postati vodeća autoškola na svom području djelovanja koja će omogućiti suvremene metode rada uz visoku prolaznost i zadovljstvo polaznika. Konstantnim ulaganjem u poslovni prostor, opremu za obuku, vozila i stručno osposobljavanje djelatnika došli smo do prvo postavljenog cilja i profilirali se u autoškolu koja uvijek nastoji tržištu ponuditi novine u osposobljavanju kandidata kako bi obuka bila na izuzetno visokoj razini. Trenutno osposobljavamo kandidate za AM, A1, A2, A, B, C i CE kategorije vozila. Tijekom teoretskog dijela nastave uz obavezne projekcije prilikom obuke, koristimo i vlastito razvijeni kompletan sustav za učenje na daljinu (e-learning) čijim korištenjem dolazimo do iznad prosječno visoke prolaznosti na testovima. Ovakvim pristupom podižemo razinu znanja i samim time štedimo vrijeme i novac kod kandidata. 

pijane-naocale eautoskola kamera

U praktičnom dijelu obuke se osim klasične obuke primjenjuje suvremena obuka koja uključuje snimanje dijelova obuke kamerama koje su postavljene u vozilo ili u naočale kako bi se točno moglo analizirati postupanje kandidata. Dio obuke na prometnom vježbalištu, u kontroliranim uvjetima, provodimo koristeći "pijane naočale" uz čiju pomoć se simulira vožnja pod utjecajem alkohola. Velika većina vozila je opremljena GPS modulom za praćenje.